Leven om te genieten!

Amsterdam bezoeken tijdens korte vakantie op dagje weg

Ons eigen kikkerlandje heeft veel te bieden en daarom is Amsterdam ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad trekt jaarlijks steeds meer bezoekers uit de rest van de wereld, maar ook voor ons is er genoeg te zien. Daarnaast is Amsterdam goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto, dus je bent binnen no-time in onze hoofdstad.

Bezienswaardigheden Amsterdam

Amsterdam is een stad met veel historie en hierdoor is er veel te zien. Ga eens door de straten van Amsterdam slenteren en geniet van de mooie grachten en prachtige oude herenhuizen. Amsterdam is een stad die altijd leeft en dat is ook de charme van de stad, er is altijd wel iets te doen.
Op vakantie in Amsterdam is de moeite waard en breng je hier meer dagen door dan leer je deze diverse stad beetje bij beetje te ontdekken.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is één van de meest bekende musea in Nederland. Het imposante gebouw herbergt een grote collectie aan kunstwerken van Vermeer, Hals en Rembrandt. De entree voor volwassenen is €20,-, maar als je vaker naar musea in Nederland gaat is de kans groot dat je een museumkaart hebt. Hiermee is de entree namelijk gratis. Kinderen tot en met achttien jaar mogen gratis mee.

Rondvaart door de grachten

Zoals hierboven vermeldt zijn de grachten erg mooi en het is dan ook zeker een aanrader om een rondvaart te maken door deze grachten. Zo kan je de stad, en de grachten, verkennen vanaf het water. Er zijn verschillende aanbieders van een rondvaart en deze boten herken je uit duizenden. Wat je ook kunt doen is ergens een sloep huren met een schipper die je door de grachten gaat varen. Vaak kan je hier dan ook een muziek box huren, zodat je ook nog eens jouw favoriete muziek kunt draaien.

Anne Frank huis

Waarschijnlijk één van de meest bekende personen die er ooit in Nederland heeft geleefd: Anne Frank. Het joodse meisje dat een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog waarin zij moest onderduiken in het Achterhuis. Het Anne Frank huis staat compleet in het teken van Anne Frank en het huis waarin zij verbleef, inclusief de geheime Achterkamer waar zij verstopt zat voor de Duitsers. Het huis stond op de planning om gesloopt te worden, maar dit is voorkomen door de Anne Frank stichting, en dit is maar goed ook. Het is namelijk een belangrijk deel van onze geschiedenis en in dit huis kom je meer over Anne Frank en haar leven te leren.

Op Recreatiewoning.nl kun je een vakantiehuis in Nederland huren en van daaruit kun je natuurlijk perfect Amsterdam ontdekken!